Weggespoeld deel rijweg naar West Suriname gauw aangepakt

1007

De bestuursdienst van Para, vertegenwoordigers van Openbare Werken (OW), parlementslid Patrick Kensenhuis en aannemingbedrijf S. Main Transportbedrijf hebben zich in het Goliath gebied georĂ¯enteerd. Omstreeks 02.00u in de vroege ochtend van zondag is ongeveer 14 meter van de rijweg West Suriname weggespoeld. Het aannemingsbedrijf moet in opdracht van OW, laterite boulders leggen in het weggespoelde gedeelte, schoeien, opvullen en rijbaar maken, zodat het verkeer normaal gebruik kan maken van de weg.

De 3 grote stalen buizen die onder de weg zijn gelegd om het overtollig water van de ene kant naar de andere te voeren waren niet voldoende om de druk te verwerken. Door de hoge stand, heeft het water de weg kunnen wegspoelen. Voertuigen die zich in het zwakgedeelte bevonden zijn geleidelijk aan weggezakt in de plusminus 4 meter diepte die ontstond. Deze voertuigen zijn met 2 kraanwakens uit de verdieping gehaald.

In bijde rijrichtingen staan er voertuigen die niet verder kunnen. Bestuurders kunnen pas na de werkzaamheden hun reis voortzetten. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden pas morgen zijn afgerond. Het afreizen 2 kilometer voorbij de Goliathbrug rijrichting Apoera en omgekeerd is niet mogelijk.

img_7099
img_7063
img_7074