Dronken bestuurder belandt in goot

1038

De 45-jarige John S. reed in de vroege ochtend van maandag 2 mei met zijn pick-up over de Lijnweg en belandde in de goot. De politie van Moengo kreeg de melding dat een auto in een goot terecht was gekomen.

Toen de politie arriveerde werd de bestuurder en een meerijder aangetroffen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Volgens verklaring van John wilde hij tijdens het rijden een sigaret aansteken. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van zijn voertuig en belandde in de langs de weg lopende goot.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig namen de wetsdienaren bij zowel de bestuurder als de bijrijder een sterke alcoholische geur waar. John werd toen overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest.
Hij blies 995 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde alcohollucht is 220 microgram.

Het rijbewijs van John is ingevorderd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie. Na te zijn ontnuchterd, werd hij voorgeleid en heengezonden.