13-jarige jongen verdronken in Ahoykreek; lijk boven water gehaald

1602
Duikers van de brandweer bezig met de zoekactie

Nadat de politie de melding kreeg dat een jongen in de Ahoykreek is verdronken, is vandaag, dinsdag 10 mei het lijk van de 13-jarige Sylvano Vincent geborgen.

Uit het ingestelde onderzoek bleek dat Sylvano met twee vrienden naar de kreek was om te gaan zwemmen. Terwijl de twee vrienden aan de rechterkant van de brug stonden, hoorden zij plotseling een plons. Ze keken om en zagen dat Sylvano die aan de linkerkant stond vanuit de brug in het water was gesprongen. Eén van de vrienden ging hem achterna. Het gelukte de vriend op een bepaald moment Sylvano’s hand vast te houden, maar door de krachtige stroming raakte die weer los met voor hem het noodlottige gevolg.

De vriend keerde terug naar de kant en schakelde de politie in. Een zoekactie van de politie en duikers van de brandweer leverden niet het gewenste resultaat op. Tijdens de zoekactie op dinsdag 10 mei werd het lijk van Sylvano ongeveer 150 meter verwijderd van de brug door de duikers van de brandweer boven water gehaald.

Een ingeschakelde arts constateerde dood door verdrinking. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden.