Na gedegen onderzoek heeft de afdeling Kapitale Delicten, Denzil N. (16), Elton T. (22) en de 33-jarige Roel J. aangehouden. 5 gekooide zangvolgels van het soort Twa-twa en Picolet werden bij hun aanhouding aangetroffen en in beslag genomen.

Uit het onderzoek bleek dat de zangvogels behoren tot de partij die tijdens een inbraak in een dierenwinkel aan de Indira Ghandiweg zijn weggenomen. Bij die inbraak waren 12 zangvogels buitgemaakt en andere waardevolle goederen zoals laptops en usb-sticks.

Het drietal heeft inmiddels bekend samen met andere kompanen betrokken te zijn geweest bij meerdere diefstallen op verschillenden locaties binnen en buiten Paramaribo. De andere kompanen zijn nog voortvluchtig.
De dieven verschaften zich toegang tot de handelszaken middels een krik , waarmee de toegangsdeuren werden geforceerd. Ze parkeerden eerst de voertuigen waarmee ze de plek aandeden voor de toegangsdeuren om het zicht van voorbijgangers te belemmeren.

Verder heeft de bende zich ook schuldig gemaakt aan diefstal op zaterdag 9 april bij een handelszaak te Latour. Daarbij werden onderdelen van een lijnbus gedemonteerd en ging de bende er vandoor met een aantal waardevolle goederen.

Hangende het verdere onderzoek zijn de drie dieven na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtigen wordt gewerkt.