Zware aanrijding op de Mr. J. Lachmonstraat

2924

Dinsdagavond 17 mei kreeg de politie van Flora via de Centrale Meldkamer de melding van een zware aanrijding tussen twee voertuigen aan de Mr. J. Lachmonstraat. Twee zwaar beschadigde voertuigen werden ter plaatse aangetroffen. De bestuurder van één van de voertuigen Rubin J. lag op de middenberm, terwijl een bijrijder van het andere voertuig op de linker berm lag.

Rubin J. en de bijrijder van het andere voertuig werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Rubin is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting en is niet aanspreekbaar. De bijrijder is na medische behandeling heengezonden.

De bestuurder van het andere voertuig werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest. Hij blies 285 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane alcoholpromillage is 220 microgram. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. Volgens zijn verklaring reed hij met twee bijrijders over de Mr. J. Lachmonstraat en ging naar de richting van de J.A. Pengelstraat.

Bij de doorbraak ter hoogte van Bingo Pizza sloeg Rubin die vanuit de tegengestelde richting kwam de Passiebloemstraat in. Hierbij verleende hij geen voorrang aan het verkeer op het andere weggedeelte van de Mr. J. Lachmonstraat, met als gevolg de aanrijding.

Volgens getuigen verklaringen is Rubin door de slag via de achteruit van het voertuig eruit geslingerd en op de tussenberm terecht gekomen.

De andere autobestuurder die een snijwond aan zijn rechter oog heeft opgelopen is met een visum per eigengelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp gegaan. Na medische behandeling is hij heengezonden.

Het onderzoek wordt door de politie van Flora voortgezet.