14-jarige jongen verdronken door gezonken boot; lijk geborgen

2344

Op donderdag 19 mei is het lijk van de 14-jarige Ortinet Jafet Awese door de politie van Albina geborgen, nadat de boot waarin Ortinet met twee andere mannen op de Marowijne rivier voer, op zaterdag 14 mei zonk.

Andere boten die op de rivier waren schoten de slachtoffers te hulp, waarbij twee volwassen mannen in veiligheid zijn gebracht. De tiener verdween daarbij in de diepte. Na de melding werd door de politie van Albina, de Franse gendarmerie, Franse duikers en familieleden een zoekactie ingezet zonder het gewenste resultaat.

Volgens verklaring van de booteigenaar, was hij met twee arbeiders en een lading planken in de boot. Op een bepaald moment begon het te zwaar te regenen. Door de zware golven en de stroming kwam er heel wat water in de boot terecht, waarbij de boot zonk. De inzittenden en de lading kwamen in het water terecht.

Het ontzielde lichaam van Ortinet is op donderdag 19 mei langs de oever van het Pokaitabiki, een eiland gelegen op de Marowijne rivier in verre staat van ontbinding aangetroffen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden.