Kluis met groot geldbedrag gestolen door vier jeugdigen

4144

Op woensdag 18 mei heeft de politie van Munder vier jeugdigen en een moeder ingesloten nadat zij een kluis met groot geldsbedrag hebben weggenomen. Eerder op de dag deed een benadeelde aangifte van diefstal uit zijn woning van een kluis met een groot geldsbedrag in Euro in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei.

Volgens verklaring van de aangever woont hij in met een neefje, die op de hoogte is van het bestaan van de kluis en de bergplek van de sleutel. Na het vertrek van de aangever kreeg de politie de melding van een cambio dat een minderjarige jongen geld was komen wisselen.

Daar aangekomen, werd Iwan B. (14) aangetroffen en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd geïdentificeerd als het neefje van de aangever. Iwan werd toen flink aan de tand gevoeld en bekende vervolgens samen met drie vrienden de diefstal te hebben gepleegd.

De drie vrienden, Giovanni S. (15), Marisco N. (15) en de 13-jarige Roche F. werden toen thuis opgehaald en aangehouden. Het verdere onderzoek wees uit dat Iwan het brein is geweest van deze diefstal, door informatie te verschaffen. Via de raam van de slaapkamer die Iwan op een kier had opengelaten verschaften de overige vrienden zich toegang tot de woning. Na hun daad verlieten de drie vrienden het huis met medeneming van de kluis met inhoud.
Na herhaaldelijke ondervragingen bekende Giovanni dat de kluis bij zijn moeder is. De moeder, de 32-jarige Grace S. werd eveneens opgehaald en aangehouden.

Na te zijn voorgeleid door de hulpofficier zijn zowel de vier jeugdige dieven als de moeder na overleg met een lid van het openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken en de afdeling Kapitale Delicten.