21-jarige accu dief op heterdaad betrapt

1207

De 21-jarige Ulacio P. is op zaterdag 14 mei door de politie van Munder aangehouden vanwege diefstal.
Na een telefonische melding dat een accu dief op heterdaad is betrapt, werd de plaats aangedaan voor onderzoek.

Ui onderzoek bleek dat Ulacio bezig was de schroeven van twee accu’s van een pick-up los te maken. Hij had reeds drie schroeven losgemaakt. Bij het losmaken van de vierde schroef werd hij op heterdaad betrapt door de pand eigenaar. De dief werd door de dienstdoende wachter en de eigenaar overmeesterd.
Ulacio werd overgedragen aan de politie van Munder en overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens zijn voorgeleiding bleek uit de administratie dat een benadeelde op 2 mei aangifte had gedaan van diefstal van twee accu’s van een pick-up op een ander adres in het ressort. De verdachte ging er vandoor in hetzelfde voertuig waarmee Ulacio de plaats heeft aangedaan.

Bij verder onderzoek bleek dat deze verdachte nog meer op zijn kerfstok heeft. Hangende het onderzoek is de accu dief na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.