Politie grijpt in bij illegale races op Ringweg

1299

Afgelopen zaterdag heeft de politie in samenwerking met het commissariaat Paramaribo Noordoost en de buurtwacht, meer dan elf bromfietsen in beslag genomen. Op de Ringweg maken deze bromfietsers er gewoonte van om racewedstrijden met elkaar te houden.

Elk weekend krijgen de mensen van de buurt last van de illegale racers. Ook wordt er gerookt en gedronken en veel lawaai gemaakt. De jongeren die zich verzamelden bij een pompstation aan de Ringweg werden aangehouden. Alle zijwegen waren door de politie afgesloten, waardoor niemand kon ontsnappen.

De meeste bromfietsen voldoet niet aan de eisen, aangezien het geluid van de meeste is opgevoerd. De bromfietsers mogen met de juiste papieren zich aanmelden bij het politiebureau. Daarnaast moet er ook een boete betaald worden voor de sleepkosten.