Twee inbraak verdachten aangehouden

836

In het verlengde van de moordzaak van de Engelweg waar er een bejaarde vrouw om het leven is gebracht zijn er vijf aanhoudingen verricht. Het vijftal, drie mannelijke en twee vrouwelijke verdachten hebben hun betrokkenheid in de roofmoord bekend.

Uit het verdere onderzoek is gebeleken dat deze vijf verdachten zich ook schuldig hebben gemaakt aan een aantal gekwalificeerde diefstallen en diefstallen met geweldpleging. Met hun bekentenissen is er opheldering gebracht in elf inbraken die deze groep met andere kompanen heeft gepleegd. Twee andere medeplegers van de inbraken werden in beeld gebracht en opgespoord.

De verblijfplaats van één hunner Antoon L. is op vrijdag 13 mei opgezocht door de politie. Hij werd echter niet aangetroffen. Antoon meldde zich op maandag 16 mei uit eigen beweging aan op de afdeling Kapitale Delicten en is gelijk aangehouden.

Het Arrestatie Team (AT) heeft de andere verdachte Oigen L. op zondag 22 mei aangehouden. Beide verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn bij de inbraken.

Met de aanhouding van Oigen is er nog een 3e verdachte in beeld gebracht voor de reeks inbraken. Oigen is door het AT overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn Antoon en Oigen in verzekering gesteld.
Aan de opsporing van de 3e verdachte wordt gewerkt.