Verdachte gewond door politiekogel tijdens aanhouding

1484

Op dinsdag 24 mei heeft het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo drie verdachten aangehouden aan de Mahonylaan.

De drie manspersonen reden in een auto over voornoemde weg. Het RBT signaleerde het voertuig aan de hand van een algemene oproep die via de Centrale Meldkamer was gedaan. Dit voertuig moet vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een diefstal met geweldpleging in de avond van maandag 23 mei in het Marowijneproject. De leden van het RBT sommeerden de bestuurder van het voertuig tot stoppen.

Bij controle in het voertuig werden drie manspersonen, de 49-jarige Petrus A, Mario B. (24) en Martinus R. (39) aangetroffen. Zij werden gevraagd uit het voertuig te stappen. Petrus die een schoudertas bij zich had, stapte uit en zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht haalde hij een vuistvuurwapen van onder zijn trui te voorschijn en richtte het op de politiemannen. De wetsdienaren losten toen waarschuwingsschoten om hem tot andere gedachten te brengen, zonder het gewenste resultaat.

De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waardoor Petrus in zijn been werd geraakt. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is onder politiebewaking ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Het vuistvuurwapen en het voertuig zijn hangende het verdere onderzoek in beslag genomen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.