Nickerie kampioen en semi- kampioen Spelling Bee Nederlands

1520
GLO winnaars Spelling Bee: 1ste Kengy Kasban, 2e Pearl Kromosetro Beide O.S. Zeedijk (Foto: Gaily P.)

Het district Nickerie heeft gisteren zaterdag 28 mei 2016 wederom haar potentie bewezen. Zowel de leerlingen op basis- als muloniveau hebben hun topposities binnen de Spelling Bee Nederlands opgeëist. De inspectrice op VOJ- niveau mevrouw Marjon Tirtosemito- Hirosemito, die meereisde met de finalisten uit Nickerie, gaf aan dat ze vanaf het moment van de aanvang van de Spelling Bee om 11.00u in De Mantel spannende momenten meemaakte. Ze kon haar blijdschap ook niet onder stoelen en banken schuilen toen het bekend werd wie als winnaars uit de bus kwamen. Op GLO-niveau zijn twee leerlingen van O.S. Zeedijk gekroond tot kampioen en semi- kampioen. Het gaat in deze om Kengy Kasban en Pearl Kromosetro.

Een leerling van de R.G. Bueno Bibaz(mulo 1), Jonathan Samson, heeft de kampioenstitel op VOJ- niveau binnengehaald en een muloschool uit Paramaribo moet zich maar tevreden stellen met de tweede plaats. Na drie spannende knock- out rondes eindigde het geheel om 17.00u.

De inspectrice gaf verder aan dat ze met een tevreden hart mag terugblikken op de kampioenschappen Spelling Bee Nederlands en zal alles in het werk stellen om de kampioenstitel volgend jaar te prolongeren.

Mulo winnaar Spelling Bee 1ste Jonathan Samson (rechts) R.G. Bueno Bibazschool
Mulo winnaar Spelling Bee
1ste Jonathan Samson (rechts)
R.G. Bueno Bibazschool