Pand gedeeltelijk in brand

847

Op zondag 29 mei kreeg de politie van Munder een brandmelding via de Centrale Meldkamer op een adres in het ressort.

Bij aankomst van de politie was de brandweer bezig het vuur te blussen. De beheerder werd niet aangetroffen. Het voorlopige onderzoek wees uit dat zij sedert zaterdagavond vertrokken was en het gebouw goed had afgesloten.
Arbeiders die op zondag morgen bezig waren met maaiwerkzaamheden, zagen op een bepaald moment een rookontwikkeling in het pand. Zij schakelden gelijk de brandweer en de politie in. De brandweer moest bij aankomst de deur openbreken. In een ruimte in het achterste gedeelte van het pand ontdekten de brandweerlieden dat een gordijn moet zijn aan gestoken. Het gordijn vatte vlam, waardoor het vuur zich verspreidde. Door kordaat optreden van de brandweerlieden heeft de brand zich slechts tot die ruimte beperkt.

Het vermoeden bestaat dat de brand door iemand moet zijn gesticht. De Forensische Opsporing (FO) en de afdeling Kapitale Delicten zijn belast met het onderzoek in deze zaak.