Levenloos lichaam met schotverwondingen aangetroffen in auto

2737

Op maandag 13 juni kreeg de politie van Jarikaba de melding van diefstal middels geweldpleging aan de Wayamboweg in het district Saramacca.

Politie-eenheden speelden in op de algemene oproep. Een manspersoon die uit het bos kwam , werd door Surveillance Wanica aangehouden. Twee anderen die te voet liepen richting Paramaribo werden door de politie van Jarikaba staande gehouden. Zij gaven aan dat zij zomaar door burgers zijn beschoten en dat het voertuig waarin zij zaten daardoor een lekke band had.

Op aanwijzing van de mannen deden de wetsdienaren de plek aan, waar het voertuig was achtergelaten. In het voertuig trof de politie het levenloze lichaam van een vierde manspersoon aan. Het lijk vertoonde schotverwondingen.
Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Nadere informatie volgt.