Leveranciers gesommeerd goederen terug te plaatsen op rekken

814

Enkele leveranciers die bezig waren goederen uit een supermarkt te halen zijn gesommeerd door de politie van de Nieuwe Gronddeze terug te plaatsen op de rekken. Dit gebeurde op op zaterdag 11 juni nadat de politie de melding kreeg van een inbraak in een supermarkt waarbij alle goederen werden meegenomen door plunderaars.

Ter plaatse aangekomen trof de politie leveranciers aan. Volgens hun verklaring mochten zij de geleverde goederen aan de winkeleigenaar terugvorderen. Zij gaven aan goederen op rekening te hebben geleverd aan de winkeleigenaar, doch al maanden niet te zijn uitbetaald.

Naar zeggen van de benadeelden is de winkelier met de noorderzon vertrokken richting zijn geboorteland. Voor zijn vertrek heeft de man een sleutel bij een familielid achtergelaten met de mededeling dat de leveranciers hun goederen terug mochten nemen. Het familielid overhandigde de sleutel aan een medewerker die de winkel opendeed, zodat zij de goederen konden terugnemen. Op een bepaald moment ontstond er een chaotische situatie ter plaatse.

Een ieder die zich in de winkelruimte bevond werd aangehouden. De leveranciers werden gesommeerd de goederen die zij reeds uit de winkel hadden gehaald terug te zetten. Zij werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de leveranciers bij proces-verbaal gehoord en heengezonden.

Het dossier zal worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.