Twee rovers en heler ingesloten

835

Twee verdachten zijn op woensdag 8 juni door de politie van Santodorp aangehouden vanwege beroving en diefstal. Het gaat in deze om Denilson K. alias “Sjata” (18) en de 20- jarige Gerzon D.
Deze twee verdachten moeten betrokken zijn geweest bij een beroving en diefstal van onderdelen van zwaar materieel. De wetsdienaren die bezig waren met het onderzoek zagen de verdachten op een gegeven moment bij een voertuig staan. Bij het zien van de politie zetten de twee het op een lopen. De politiemannen zetten de achtervolging in. Een van de verdachten werd in een bosschage en de andere bij zijn woning aangehouden.

De verdachten hebben toegegeven dat ze in vereniging diefstal hebben gepleegd en dat één van hen een vrouw van haar halsketting heeft beroofd. Op hun aanwijzing werd een deel van de onderdelen teruggevonden. De halsketting is volgens verklaring verkocht in de omgeving van een bankinstelling.
De twee verdachten en de heler zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het voertuig waarmee de verdachten werden gesignaleerd is in het belang van de Strafvordering in beslag genomen.