Minister Peneux opent eendaagse IMEAO 2 beurs

999

Studenten van de studierichting Assistant Front Office Manager 3 (AFMA 3) van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs 2 (IMEAO 2) hebben in het kader van het vak planning en organisatie van evenementen en managementvaardigheden op vrijdag 17 juni een eendaagse beurs georganiseerd. Het doel is om de overige en toekomstige studenten te informeren over de mogelijkheden die het IMEAO biedt en welke richting zij op kunnen nadat zij hebben afgerond.

Directeur Lucien Rotsburg van het IMEAO 2 zegt dat de beurs behoort tot het praktische gedeelte van het vak planning en organisatie van evenementen en managementvaardigheden. Er is een cijfer aan gekoppeld vandaar dat zij volgens hem beoordeeld zullen worden op hoe de voorbereiding, de opzet en de afsluiting van de beurs was. Tijdens de beurs waren onder andere De Surinaamsche Bank, FHR school of Business, Boshuizen Training & Consultancy Suriname, Stichting Lobi, UNASAT en het Algemeen Bureau voor Statistiek aanwezig om informatie te verschaffen. Rotsburg geeft aan dat het de eerste keer is dat de school zo een beurs heeft georganiseerd.

Minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) vindt, dat deze initiatieven vaker genomen moeten worden om studenten in te lichten over studiemogelijkheden in eigen land. De nieuwe structuur IMEAO heeft volgens hem een wettelijke basis, omdat alle diploma’s per ministeriële beschikking zijn goed gekeurd. “IK zorg ervoor dat alle instituten die opgezet worden een ministeriële beschikking hebben. Ik ga geen instituut opzetten waarbij de wettelijke basis en erkenning ontbreekt”, zegt hij. De bewindsman wees de studenten erop dat hij geloof heeft in hen en dat het IMEAO- diploma goed staat aangeschreven in de Surinaamse samenleving, omdat het praktisch gericht is en zorgt voor een goede basis. “In de nieuwe opzet van het IMEAO raakt de student direct in contact met de praktijk en de praktijkvaardigheden worden meteen aangeleerd”, aldus de onderwijsminister. De docenten van het IMEAO zullen volgens Peneux ook geprofessionaliseerd worden in een aantal vaardigheden en competentie gericht onderwijs om uiteindelijk de kwaliteit van het instituut hoger te trekken.

13445800_1169078716476352_1417059856692107233_n
13445575_1169079126476311_8316481661328316646_n