Drie mannen ingesloten vanwege diefstal

741
hand of a prisoner

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni zijn drie manspersonen door de politie van Rijsdijk aangehouden.

De wetdienaren kregen via de Centrale Meldkamer de melding dat een voertuig zich verdacht ophield te Palisadeweg. Bij aankomst op de plek werden drie manspersonen in bedoeld voertuig aangetroffen en aangehouden. Bij controle in het voertuig werden drie brushcutters, een kettingzaag, een cirkelzaag en breekwerktuigen aangetroffen en in beslag genomen.

De drie verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Uit de administratie bleek dat een benadeelde op donderdag 16 juni aangifte van diefstal door middel van braak heeft gedaan, waarbij eerder vermelde goederen zijn weg genomen. De aangever die was opgeroepen zich aan te melden op het politiebureau herkende zijn goederen.

Het drietal Mahinder H. (32), Michel F. (30) en Orpheo P. (23) zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het onderzoek wees uit dat deze verdachten die in verschillende benden opereren zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere strafbare feiten.

Orpheo, P. alias “BONJO” werd opgespoord voor diefstal middels geweldpleging gepleegd op dinsdag 26 april te Atjoni in het distrikt Brokopondo. Bij deze diefstal werden van het ministerie van Regionale Ontwikkeling buitgemaakt twee buitenboord motoren. De verdachte heeft zich ook schuldig gemaakt aan andere strafbare feiten gepleegd in dit district en andere plaatsen. Orpheo heeft zich recentelijk in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni schuldig gemaakt aan een inbraak in het ressort Para. Door de aanhouding van één van zijn kompanen dezelfde nacht, werd hij in beeld gebracht.

Met de aanhouding van deze verdachten zijn er een viertal inbraken in het ressort Para opgelost.