Op vrijdag 24 juni vond er een zware aanrijding met een dodelijke afloop aan de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 39 .

De politie van Richelieu deed de plek aan voor onderzoek. Ter plaatse trof de politie een autobus en een personenauto aan, die volgens verklaring van getuigen in een frontale botsing zijn gekomen. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de autobus met zes inzittenden, allen medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie vanuit Moengo naar de richting van Paramaribo reden. Het voertuig dat bestuurd werd door het latere verkeersslachtoffer Ruben Koina, oud 52 jaar, reed in tegenover gestelde richting.

Op een gegeven moment moet een derde voertuig een inhaal manoeuvre hebben gemaakt, waardoor Ruben moest uitwijken en op de rijhelft van de autobus belandde met als gevolg de frontale aanrijding. Ruben liet ter plaatse het leven.
De inzittenden van de autobus raakten allen gewond. Per ontboden ambulance zijn ze afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

De politie van Richelieu onderzoekt deze zaak verder. De verkeersbarometer is gestegen