Op vrijdag 24 juni is een jongeman aan de politie van Zanderij overgedragen, nadat hij op een vlucht naar Suriname heeft gezeten. Volgens de bemanning van het vliegtuig begon de jongeman, van wie zij later constateerde dat hij onder invloed van alcohol verkeerde te keer te gaan in het vliegtuig.
De bemanningsleden werden naar hun verklaring bijgestaan door een marechaussee om de jongeman in de boeien te slaan en hem af te zonderen van de andere passagiers. Op Surinaamse bodem aangekomen is hij meegenomen naar het politiebureau.

De jongeman die al nuchter was, verklaarde aan de politie inderdaad wat alcohol te hebben genuttigd alvorens het vliegtuig te zijn ingegaan. De reden was dat hij op die manier probeerde zijn medicijnen die hij moest innemen te vervangen. Verder dacht hij dat hij zo in slaap zou vallen tijdens zijn reis naar Suriname. Echter heeft zijn idee een andere uitwerking gehad.

De familieleden die op de luchthaven op de jongeman wachtten, moesten het politiebureau aandoen. Zij verklaarden dat hun neefje op vakantie is in Suriname. Na een goed gesprek met de familie kon de jongeman na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie met een familielid vertrekken.