35 pakjes cocaïne in een hoeveelheid Kwie Kwie aangetroffen

23778

Op vrijdag 24 juni is de 49-jarige Wendel G. door de douane recherche op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. De verdachte is gesnapt tijdens controlewerkzaamheden. De douane controleerde goederen die door Wendel zou worden meegenomen naar het buitenland.

In een hoeveelheid Kwie Kwie troffen de bijzondere opsporingsambtenaren 35 pakjes cocaïne aan met een totaal gewicht van iets meer dan anderhalf kilogram. Ook werden er 35 plastiekwikkels met dezelfde stof verborgen in beschuitjes aangetroffen. Het gewicht van deze wikkels is in totaal 1.3 kilogram. Het spul en de verdachte zijn overgedragen aan de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname.

Volgens de verdachte heeft hij de goederen van een onbekende man meegekregen om over te brengen naar Nederland voor een jongere broer van die onbekende. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is aan Wendel gelegenheid geboden zich te bezinnen in het cellenhuis.

De drugs en de goederen zijn in beslag genomen in het belang van het verdere onderzoek.