24-jarige Arturo vermoordt man en vrouw in het Oelemarie gebied

15942

Op dinsdag 28 juni vond er een dubbele moord plaats in het Oelemarie gebied. De 53-jarige Maria Martins Silva Da Silva en Melvin Fraser (31) zijn door Puperhart Arturo Melito alias “LAW”(24) om het leven gebracht. Op last van de Procureur Generaal is er een opsporingsbericht uitgevaardigd tegen deze verdachte.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte de vrouw vermoedelijk heeft verkracht en haar gezicht heeft dichtgedrukt, waardoor zij is overleden. Melvin Fraser die de handelingen Arturo heeft gezien, is door de dader doodgestoken.

Arturo die eerder bij een goudonderneming in het zelfde gebied had gewerkt ging daarnaar toe en wist een meer-schoten wapen te bemachtigen, waarmee hij enkele schoten loste in de omgeving van een winkel in het zelfde gebied. Hij maakte een vat brandstof en een korjaal buit en vluchtte daarmee via de Oelemarie rivier verder.

Eenheden van de politie zijn nog steeds in het gebied om de verdachte op te sporen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de lijken die zijn overgevlogen naar Paramaribo, in beslag genomen voor obductie.

De zaak is voor verdere onderzoek overgedragen naar de afdeling Kapitale Delicten.