32e verkeersdode genoteerd voor 2016

1177

Op zaterdag 2 juli is de 67-jarige bromfietser Cicil Heidanus kort na te zijn aangereden door een personenauto aan de Wolframstraat ter plaatse overleden.

De politie van Geyersvlijt kreeg de melding van een aanrijding tussen een bromfietser en een personenauto. Daar aangekomen werd de bromfietser met zware letsels aangetroffen. Voor de komst van de ambulance liet het slachtoffer het leven.

Gebleken is dat de bromfietser en de autobestuurder kort voor de aanrijding in tegenovergestelde richting van elkaar reden over de Wolframstraat. Op een bepaald moment kwam de autobestuurder in en modderpool terecht. Zij verloordaarbij de controle over de besturing van haar voertuig. De vrouw kwamvervolgens op de rijhelft van de bromfietser met het voor Cicil noodlottige gevolg.

De autobestuurder liep lichte schrammen op en is door het ambulance personeel medisch behandeld. Zij is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs enverkeerde niet onder invloed van alcohol.
Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor sectie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de chauffeuse is hangende het onderzoek ingevorderd. De verkeersbarometer is gestegen naar 32.