62-jarige man laat leven tijdens ploegen met tractor

2028

Op zondag 10 juli heeft de 62-jarige Ramnath Moerlie het leven gelaten tijdens het ploegen van zijn rijstareaal in het distrikt Saramacca.

Om 09.00 uur in de ochtend vertrok Ramnath gezeten op een tractor naar zijn rijstareaal. Deze bevindt zich ongeveer drie kilometer verwijderd van zijn woning. Toen de familie hem om 16.00 uur in de middag niet thuis zag komen, begaven een zoon en een neef zich naar het rijstareaal.

Daar aangekomen troffen zij Ramnath bekneld op de tractor aan. Ramnath ploegde in hoog wied en kwam tegen een mira-udu boom aan. Deze was door het hoog wied aan het zicht onttrokken. Een tak van deze boom moet zich via het linker voorwiel omhoog hebben geboord en het slachtoffer naar achteren hebben gedrukt en klemgezet. De zoon en de neef wisten de tractor naar achteren te trekken en het slachtoffer te bevrijden. De politie werd toen ingeschakeld.

Bij aankomst van de politie was het slachtoffer reeds overleden. Het ontzielde lichaam van Ramnath is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.