Politie op zoek naar dieven van gestolen onderdelen

1673

Een ondermeender die concessiehouder is van een schelpconcessie aan de Motkreek, een zijtak van de Cotticarivier, heeft op dinsdag 5 juli aangifte gedaan van diefstal van onderdelen.

Op zijn concessies heeft hij twee graafmachines van het merk Hitachi, type 250 en 215 en een vrachtwagen. Toen hij op woensdag 29 juni naar zijn concessie ging merkte hij op dat de complete motor van één van de graafmachines en onderdelen van de tweede graafmachine zijn weg genomen. Er zijn ook onderdelen van de vrachtwagen weggenomen. De machines waren onbeheerd achtergelaten.

De ondernemer heeft een schade geleden van ongeveer 70.000 Euro. De politie vermoedt dat de motor en de onderdelen zullen worden doorverkocht. De politie doet een beroep op de samenleving om informatie die kan leiden tot de aanhouding van de dieven door te spelen aan de recherche van regio Oost op de nummers 0357107 / 0357030 of via de tip lijn 179 of de Centrale Meldkamer 115.