In de nacht van zaterdag op zondag 17 juli ging een man tekeer op een adres in het ressort Flora. De politie ging op de melding en troffen de beller aan, zij gaf aan dat ze met haar twee kinderen in de woonkamer lag te slapen toen haar mobiletoestel op een bepaald moment overging. Ze herkende het nummer van haar ex-man Wendel P. en nam niet op.

Kort daarna hoorde zij gebonsd op de deur. Haar broer opende de deur en zag Wendel. Terwijl de man naar zijn ex-vrouw vroeg, greep hij naar zijn dienstvuistvuurwapen en drukte dat tegen zijn slaap aan. De man die onder invloed van alcohol verkeerde, dreigde een eind aan zijn probleem te zullen brengen door zelfmoord te plegen.

De vrouw liep naar haar ex-man toe en probeerde hem op andere gedachten te brengen. Op een bepaald moment greep de vrouw zijn hand vast om hem het wapen afhandig te maken. Ze geraakten in een schermutseling en vielen beide op de vloer. Met behulp van haar broer wist zij haar ex-man te ontwapenen. Ze verborg het wapen tot de komst van de politie.

Wendel werd ter ontnuchtering opgehouden op het politiebureau. Na te zijn gehoord is hij heengezonden.
Zijn dienstwapen is hangende het onderzoek in bewaring genomen.