Drie verdachten aangehouden tijdens roekeloos rijgedrag

947

De Algemene Surveillance Dienst (ASD) heeft op maandag 25 juli een autobestuurder in de binnenstad tot stoppen gesommeerd vanwege zijn roekeloos rijgedrag.

De autobestuurder gaf geen gevolg hieraan en reed in volle vaart verder. De politie zette de achtervolging in en reed het voertuig klem. Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig blijkt de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Terwijl de politie bezig was met de chauffeur, merkte zij op dat een van de inzittenden iets verborg onder een van de stoelen. Bij een algehele controle stuitte de wetsdienaren op een revolver met scherpe patronen, maskers, gereedschappen, handschoenen, panty’s en rekverband. De drie mannen, Marcelino, P., Rodney P. en Franklin K. , variërend in de leeftijdsklasse tussen de 25 en 29 jaar werden gelijk aangehouden.

De verdachten werden overgedragen aan de politie van Bureau Nieuwe Haven. Ook het voertuig is in beslag genomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het drietal gratis loge geboden in het cellenhuis.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.