Op zaterdag 30 juli 2016, organiseert de Stichting One stoptShop voor Chronische ziekten en wel het Jongeren Platform van deze stichting, met medewerking van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en het streekziekenhuis Nickerie, het tweede Jongerencongres en dit jaar in het District Nickerie. Het jaar daarvoor waren werd dit evenement gehouden in het district Brokopondo.

Het doel van deze congressen is het aanscherpen van het bewustzijn van jongeren tav hun gezondheid en levensstijl. Dit jaar hebben wij als participanten Openbare Muloschool Wageningen, Tata-Colinschool Coronie, Openbare Muloschool Henar, en Scholengemeenschap Nickerie. Ongeveer 132 studenten/leerlingen zullen via debatten hun gedachten laten gaan over issues die verwerkt zijn in stellingen. Enkele stellingen zijn:

1. Ik mag alles eten, de staat moet ervoor zorgen dat alles wat ik eet gezond is en de nodige vitaminen bevat
2. Ik ben jong dus ik hoef niet te doen aan lichaamsbeweging
3. Alcohol gebruik en druggebruik verhogen, en verlagen de potentie
4. Zelfmoord is een olifant in huis, hoe halen wij deze olifant eruit
5. Suikerziekte is een ver van mijn bed show, alleen mensen boven de 40 jaar kunnen er last van ondervinden.

Tijdens de B-creative sessie zullen de jongeren de gelegenheid krijgen om de boodschap over een gezonde leefsstijl zodanig te verwoorden dat het spreekt tot de verbeelding van andere jongeren over het algemeen. Zo zullen zij posters ontwerpen, rapstukken schrijven, toneel stukken in elkaar zetten, om zodoende jongeren op een eigentijdse manier bewust te maken van een gezonde levensstijl.

Het congress wordt gehouden op zaterdag 30 juli 2016 in de grote gymzaal van LTS aan de Alupistraat 2-5 te nw Nickerie.

Contact persoon: Guillermo Vaarnold
Coördinator Jongeren Platform van de Stg. One Stop Shop voor Chronische Ziekten
Mobiel : 7161854