Politieressorten zonder dienstvoertuigen

1002

Ondanks dat er beweerd wordt dat het ministerie van Justitie en Politie goed wordt geleid, toont de praktijk toch een ander beeld daarover.

Het is al bijkans twee maanden dat de politie van ressort Santodorp zonder dienstvoertuig zit. Een heel kwalijke zaak, terwijl de minister wel af en aan wordt gereden met een brandnew Toyota Prado. Het gevolg van het niet hebben van dienstvoertuigen heeft verstrekkende gevolgen voor de gemeenschap, vooral nu het criminaliteitscijfer schrikbarend omhoog is gegaan.

Agenten moeten hun eigen voertuigen inzetten om ingekomen meldingen te onderzoeken. Dit kan als triest worden aangemerkt. Bij melding van aanrijdingen worden slachtoffers als het ware aan hun lot overgelaten, omdat er niet uitgereden kunnen worden om hulp te verlenen. Daarnaast lopen buurt- en plaatselijke stagnaties op. Dan is er nog niet gesproken over vuurwapen aanvragen. Hier ervaart de aanvrager de stagnatie het ergst.

Er is verder door de informant aangegeven dat ressort Santodorp niet het enige ressort dat te kampen heeft met de bovenaangehaalde problemen.