49-jarige juwelier aangehouden voor oplichting

1135

De 49-jarige Ronny S. is op dinsdag 3 augustus door de politie van Uitvlugt aangehouden voor oplichting. De 49-jarige juwelier die een ruimte heeft gehuurd bij de benadeelde benaderde hem voor samenwerking. De juwelier zou cliënten die hun sieraden wilden verpanden via zijn partner geld voorschieten.

De benadeelde vond dit een prima idee en ging met zijn huurder de samenwerking aan. Na voor enkele sieraden geld te hebben voorgeschoten, vond de benadeelde het vreemd dat het uitgeleende bedrag niet in het laatje terug kwam. Hij stelde een onderzoek in en kwam tot de ontdekking dat hij door de juwelier in de maling is genomen.

De juwelier heeft goudkleurige sieraden als onder pand geplaatst bij de benadeelde. Hij deed aangifte van oplichting bij de politie. Ronny is opgespoord en aangehouden.

Tijdens het verhoor heeft Ronny toegegeven goudkleurige sieraden van weinig waarde te hebben gekocht en deze aan de benadeelde te hebben aangeboden.

De benadeelde is voor meer dan SRD 150.000 opgelicht. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Ronny in verzekering gesteld.