Voetganger dodelijk aangereden door autobestuurder met volledig getinte voorruit

3131

Op dinsdag 9 augustus is de 52-jarige voetganger Leshley Ellis, in het ziekenhuis overleden na te zijn overreden door een voertuig.

Leshley is aan de Licaniastraat aangereden. De wetsdienaren die de plek aandeden voor onderzoek, schakelden via de Centrale Meldkamer de ambulance in. Leshley begaf de geest op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Inmiddels heeft de politie de bestuurder van het voertuig Diego M., die na de aanrijding door was gereden, achterhaald.De voorruit van het voertuig is volledig van donkere tint voorzien. De auto is voor herkeuring in beslag genomen.

Volgens verklaring van de autobestuurder zag hij iets op het wegdek liggen dat op een zak leek. Toen hij dichterbij genaderd was, merkte hij op dat het om een mens ging. Hij gaf aan dat hij niet meer kon uitwijken en reed over de persoon heen.

Het vermoeden bestaat dat zijn zicht belemmerd is geworden door de donker getinte ruit. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.

De politie van Flora onderzoekt de zaak verder.