Roofoverval te goudconcessie Mamaini eist 1 dode

1198

Op zondag 14 augustus vond er een roofoverval plaats op de goudconcessie Mamaini, waarbij een arbeider is beschoten.

Volgens het onderzoek van de politie die de plek aandeden, zaten vijf arbeiders in hun kamp. Eén van de arbeiders de 66-jarige Jose Ribamar Da Conceicoa die de rovers zag, nam de benen. Hij werd tijdens zijn vlucht door een van de rovers beschoten.

De vier gemaskerde mannen van wie drie gewapend waren met jachtgeweren met ingekorte loop stormden het kamp binnen. Onder bedreiging werden de overige arbeiders beroofd van 100 gram ruw goud en een Nokia telefoontoestel.

Jose werd in de rug geraakt De gewonde arbeider overleed tijdens transport naar de Afobakadam.
De overvallers zijn nog voortvluchtig.

Het ontzielde lichaam van Jose is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen