69-jarige bromfietser na aanrijding overleden

1510

Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de kruising van de H.I. Suminta- en de Abrikoosweg, is de 69-jarige Samijo Kriontani ter plaatse overleden. De aanrijding vondt plaats op dinsdag 16 augustus.

Bij aankomst van de politie vertoonde de bromfietser geen teken van leven. Aan de hand van de aangetroffen situatie is gebleken dat beide bestuurders over de H.I. Sumintaweg reden, met als voorrijder de bromfietser. Zij kwamen vanuit Tamanredjo en gingen richting Meerzorg.

De bromfietser sloeg op een bepaald moment rechtsaf de Abrikoosweg in zonder daarbij voorrang te hebben verlenen aan het rechtdoor gaand verkeer. Samijo werd daarbij aangereden door de auto en overleed ter plaatse.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De autobestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest. Hij blies 220 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram. Zijn rijbewijs is in afwachting op zijn voorgeleiding ingevorderd.
Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
met het overlijden van Samijo Kriontani staat de verkeersbarometer nu op 39.