40ste verkeersdode: 18-jarige autobestuurder

3512

De 18-jarige Evans Tojo die op vrijdag 12 augustus betrokken was bij een verkeersongeval op de Weg naar West Suriname, is op donderdag 18 augustus in het Academisch Ziekenhuis komen te overlijden.

Bij aankomst van de politie op de plek werd Evans naast de landingsbaan van de J.A. Pengelluchthaven aangetroffen. Het voertuig lag op zijn rechter kant.

Aan de hand van de aangetroffen situatie bleek, dat het slachtoffer over voornoemde weg reed. Hij kwam van Marinalexgaande richting Zanderij. Op een bepaald moment moet hij een bocht op een donker gedeelte van de weg niet hebben gezien. Ook hebben vermoedelijk zijn hoge snelheid en invloed van alcohol een rol gespeeld. Hij vloog over de weg en de auto kwam op zijn rechter kant naast de landingsbaan terecht. Door de slag moet Evans uit het voertuig zijn geslingerd.

Met de ambulance van Zanderij werd de gewonde chauffeur afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij werd ter verpleging opgenomen. Hij geraakte de volgende dag in coma en werd overgeplaatst naar de afdeling Intensive Care. In de vroege morgen van donderdag 18 augustus is hij overleden.

Met het overlijden van dit verkeersslachtoffer is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 40.