Buschauffeur betaalt boete voor verkeersvonnissen

782

Op donderdag 18 augustus heeft een motorrijder van de verkeerunit van regio Midden een buschauffeur op heterdaad betrapt toen hij reed over het rijwielpad van de Indira Ghandiweg. De 25-jarige buschauffeur, Ulrich P., werd staande gehouden. Verificatie bij de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van de politie wees uit dat de buschauffeur vier vonnissen op zijn naam heeft staan. Het gaat om 3 vonnissen van SRD350 per overtreding, of 7 dagen hechtenis per vonnis en één vonnis van SRD 500 of 15 dagen hechtenis. De overtredingen die deze chauffeur eerder heeft gepleegd zijn het stoppen op zodanige wijze en het rijden op zodanige wijze waardoor het overige verkeer er last van ondervond en in gevaar werd gebracht.

Ook is bij controle gebleken dat de bus niet verzekerd en gekeurd is. Het voertuig is in beslaggenomen door de politie van verkeersunit Midden. De chauffeur is overgebracht naar het bureau waar hij alle openstaande boetes heeft betaald. Indien hij dat niet zou hebben gedaan moest hij voor 15 weken in hechtenis worden genomen.

Elke verkeersovertreder die de boete niet betaalt, zal nadat de rechter een veroordeling heeft uitgesproken in hechtenis worden genomen. Indien de verkeersovertreder de boete direct kan betalen, is de zaak afgehandeld.