Vier verdachten opgesloten voor overtreding wet verdovende middelen

945

Op woensdag 17 augustus heeft de politie van Moengo aan de Lijnweg enkele personen die zich verdacht gedroegen in een voertuig gesignaleerd. Bij één van de mannen werd een marihuanageur waargenomen. De politieambtenaren gingen over tot het fouilleren. Eén van de verdachten, de 22-jarige Urcinio J. alias Allah zag kans weg te rennen met in zijn hand een zwarte plastiekenzak. De agenten losten waarschuwingsschoten om hem tot staan te dwingen.

Urcinio kon worden aangehouden. In de zwarte plastiekenzak die hij bij zich had werden ongeveer 87,6 gram Yamie,64,5 gram marihuanaen een zwarte fijn weger aangetroffen.In de auto van de bestuurder Laurent werd ongeveer 31 gram marihuana aangetroffen. De drugs werd in beslag genomen.

De drie andere mannen Laurent P. alias Lo Hon, Jordin P. alias Bebe en Orpheo S. alias Feozijn eveneens aangehouden.

Bij de voorgeleiding verklaarde Lo Hon dat hij samen met Feoen Bebe de hoeveelheid yamie in Albina heeft gekocht. Het was bestemd voor eigen gebruik.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld.