Minister Peneux blij met prestaties VOJ best geslaagden

643
Foto: MinOWC

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is erg blij met de prestaties van de tien best geslaagden van het Voortgezet Onderwijs op Juniorenniveau (VOJ). Bij de huldiging van deze studenten door de Rotary Club Paramaribo vorige week zij hij: “Ondanks alle mogelijke obstakels, zijn jullie door blijven gaan. Jullie hebben een goed doorzettingsvermogen”.

Shanien Basgiet van de Wim Bosverschuurschool is de beste VOJ-leerling van 2016. Zij behaalde 136 punten en was in 2012 ook Go-Glo-er van de OS 1 Mottonshoop. Op de tweede plaats stond Fabricio Tjoen A Choy van de St. Paschalisschool met 122 punten. Kafiëne Finisie van de Shri Vishnuschool behaalde de derde plek met 107 punten.

Het is de twaalfde keer dat de Rotary Club Paramaribo de beste leerlingen van de MULO, LBGO, LTO en Nijverheidsschool eert met de VOJ Student Excellence Award. Naast de erkenning dat zij de beste zijn, krijgen de leerlingen ook pakketten. Bij deze editie is niet alleen gelet op hoge cijfers maar ook op het karakter van de jeugdigen, hun ‘drive’ tot excelleren, ambassadeurschap en buitenschoolse activiteiten. Minister Peneux is blij met de jarenlange erkenning van de leerlingen door de organisatie. Hij hoopt dat zij deze zullen blijven continueren.