Stiefvader brengt stiefzoon steekverwondingen toe

1252

Aan de Tammengastraat vond op zaterdag 20 augustus een steekpartij plaats waarbij de 49-jarige Hugh L. door de politie van Bureau Nieuwe Haven is aangehouden.

Een 21-jarige slachtoffer met steekverwondingen werd door de politie aangetroffen bij aankomst. Hij was niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulance werd de jongeman afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging opgenomen. Zijn situatie is stabiel.

De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het scherp voorwerp is aangetroffen en in beslag genomen. Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat het slachtoffer in gesprek was met zijn moeder. De stiefvader mengde zich in het gesprek. Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongen en zijn stiefvader. Hugh haalde een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht de stiefzoon enkele steekverwondingen toe.

De stiefvader is voorgeleid en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.