SDG schoolpakketten project gelaunched

740
Fot: Bic Paramaribo Zuidwest

Op dinsdag 23 augustus werd onder grote publieke belangstelling, het Sustainable Development Goals(SDG) schoolpakketten project gelaunched op het ALBUFLO terrein in het ressort Flora. Dit jaarlijks terugkerend schoolpakkettenproject wordt georganiseerd door de UN SDG Jeugdambassadeurs Berijl Manhoef en Walter Bouterse. Dit project wordt vanaf 2008 georganiseerd. Eerst ter bevordering van de Millennium Development Goal thema 2 namelijk, “ Basisonderwijs voor elk kind”. Thans ter bevordering van Thema 4 van de Sustainable Development Goals namelijk, gelijke toegang tot kwalitatief onderwijs.

Met de uitreiking van de schoolpakketten aan Surinaamse jongeren hopen de SDG Jeugdambassadeurs een bijdrage te leveren aan de realisatie van dit doel. Hun slogan luidt daarom heel toepasselijk, “ Een kans voor elk Kind”. Om dit project mogelijk te maken heeft de Surinaamse regering 35.000 schoolpaketten, inhoudende een goedgevulde schooltas en uniform, bescbhikbaar gesteld. Voorafgaand aan de symbolische overhandiging hebben zowel de SDG Jeugdambassadeurs als verschillende hoogwaardigheidsbekleders, de jeugdigen en ouders toegesproken. Aan het woord kwamen o.a de firstlady mw. Ingrid, Bouterse- Waaldring, de ministers van het Ministerie van Onderwijs en van Sport en Jeugdzaken, de Jeugdambassadeurs, DC Mike Nerkust, de ondervoorzitter van het jeugdparlement en de coördinator van dit project voor het gebied Flora en Beekhuizen dhr. Rickardo Pollard. De sprekers drukten zowel de jongeren als de ouders op het hart, om zorgvuldig om te gaan met hun schoolpakket. Met de ceremoniële overhandiging van de eerste 20 schoolpakketten aan 20 scholieren is dit project officieel gestart.

14045860_544731132386195_4052181178604270197_n