Regio Bijstand Team doet inval te Latour en omgeving opzoek naar crimineel

892

Op donderdag 1 september heeft het Regio Bijstand Team (RBT) Midden een inval gepleegd aan de Sapakarastraat. Na bekomen informatie dat een crimineel naar wie de recherche van regio Midden op zoek is, zich op een adres in het ressort Latour bevond, is gelijk een inval gepleegd.

De Crimineel die bekend staat bij sommigen in de samenleving als ‘Makka’ is een bekende van de politie die ervan wordt verdacht een gewapende roofoverval te hebben gepleegd. Tijdens de inval was de crimineel de politie te snel af. Hij maakte zich uit de voeten toen hij de wetsdienaren zag aankomen. De achtervolging werd ingezet. De RBT leden moesten over schuttingen achter de crimineel aangaan. Het gelukte de crimineel toch weg te komen.

Makka wordt ervan verdacht samen met zijn kompanen een roofoverval te hebben gepleegd in het district Wanica waarbij er een groot geldsbedrag en andere goederen van de slachtoffers zijn weggenomen. De rovers hebben daarbij de slachtoffers mishandeld en gekneveld.

Een ieder die informatie kan verschaffen over deze crimineel kan zich wenden tot de recherche van regio Midden in het politiebureau De Nieuwe Grond of via de Centrale Meldkamer van de politie.

In het artikel van De Ware Tijd Online met als kop: “Latour en omgeving verrast door inval RBT” gepubliceerd op zaterdag 3 september heeft journalist Naomi Hoever aangehaald dat de afdeling Public Relations (PR) het RBT niet heeft kunnen bereiken voor een reactie. Dit berust niet op waarheid. Aan de mediawerkster is aangegeven dat indien het gaat om politiemannen in zwart uniform het in deze kan gaan om leden van het RBT of het Arrestatie Team. Dit zou voor haar worden nagetrokken. Het Regio Bijstand Team van de politie is onderverdeeld in structuren Paramaribo, Oost, West en Midden. Om de vraag van de journalist beantwoord te krijgen, zijn alle structuren opgebeld en wachtte PR een reactie van hen af.
Aan de journalist is dat ook doorgegeven. Indien de informatie nog niet beschikbaar is voor de journalist die een deadline heeft voor het opmaken van een nieuwsbericht zal worden volstaan met ‘de informatie is nog niet beschikbaar’.

Public Relations betreurt het ten zeerste dat het bericht zodanig is opgesteld alsof de politie geen informatie wenste te geven over het gebeurde.

Om de criminaliteit de kop in te drukken zal de politie ten alle tijde toeslaan waar criminlen zich ophouden. Bij het plegen van invallen wordt nooit vooraf gemeld.