Twee mannen ingesloten voor diefstal elektrische bedrading

670

In de afgelopen week heeft een aangever aangifte gedaan van diefstal van elektrische bedrading van zijn in aanbouw zijnde woning. Na de aangifte heeft de politie tijdens het onderzoek een getuige achterhaald. Deze heeft verklaard de dieven in de directe omgeving van het pand te hebben gezien.
Zij deden zich voor als schoonmakers. Op een onbewaakt moment namen zij de goederen weg en verlieten de plek.

Op zaterdag 27 augustus merkte de getuige dat de twee mannen zich wederom in de buurt van de woning bevonden. Hij schakelde toen de politie in.

Bij aankomst van de politie werden de 32-jarige Gregory T. en Serginio W. (18) in de woning aangetroffen. Zij waren bezig de rest van de geïnstalleerde bedradingen weg te halen. De twee verdachten zijn gelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de dieven in verzekering gesteld. De eigenaar heeft de bedrading herkend.