Vier jeugdige jongens aangehouden voor vernieling en diefstal in Moengo

670
hand of a prisoner

Vier jeugdigen zijn op zondag 4 september door de politie van Moengo voor diefstal en vernieling aangehouden. Het gaat om Oscar P. alias ‘Eppo’ en Valentino P. alias ‘Tino’ en Tjesuron A. alias ‘Omse’ en Dimitri M.

De jongens worden ervan verdacht vier speakerboxen te hebben gestolen in een gebouw waar er kunstwerken van een bekende kunstenaar worden opgeslagen. Het viertal heeft ook enkele schilderijen vernield en de gloeilampen in het gebouw met een slinger kapot geschoten. De kunstenaar lijdt hierdoor duizenden Euro’s verlies.

De politie die ter plaatse verscheen voor onderzoek, hield de vier jongens in de directe omgeving aan. Op hen werd een zwarte tas met de vier speakerboxen aangetroffen en in beslag genomen. De benadeelde herkende de boxen als te zijn van hem.

De jongens hebben bij de voorgeleiding bekend het feit te hebben gepleegd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de twee 14-jarigen inverzekering gesteld,terwijl de twee anderen na verhoor zijn heengezonden.