President Bouterse belooft voor de derde keer koers omlaag te brengen

14807

President Desiré Bouterse heeft op woensdag 7 september voor de derde keer beloofd de wisselkoers omlaag te zullen brengen. Na een regeringsoverleg op 7 september erkende het staatshoofd dat de stijgende wisselkoersen de grootste zorg van de regering zijn.

Bouterse heeft eerder tot twee keer toe dezelfde belofte gedaan, maar integendeel bleef de koers stijgen. Op 13 april sprak het staatshoofd: “Ik kan u verzekeren, die koers ga ik naar beneden krijgen. Believe me”, en vervolgens op 12 juli: “Ik beloof voor de tweede keer: we gaan hem naar beneden moeten krijgen. If unu no kisi a koers go na gron, wi o kisi mankeri, wi o dede ini a film. Dus we moeten, we moeten, we moeten. Ik ga mijn best doen met anderen.”

Bouterse beweerde dat het de regering de vorige keren wel is gelukt om de koersen te stabiliseren, maar hij meent dat er steeds andere dingen ertussen kwamen. Hij voegde eraan toe dat de koers gestabiliseerd zal worden en vervolgens omlaag zal gaan. Om een oplossing te vinden, heeft het staatshoofd samen met vicepresident Ashwin Adhin, minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, in het afgelopen weekend gesproken over deze problematiek.

De president bevestigde ook dar er een reshuffeling komt. Echter maakte hij niet bekend welke ministeries nieuwe trekkers krijgen.