Westelijkepolder krijgt een hulp Brandweerpost

605

In het district Nickerie krijgt ook de Westelijkepolders een hulp Brandweerpost. Op maandag 5 september heeft DC-Joeloemsingh zich georienteerd bij de bouwwerkzaamheden in het westen van ons district. De post komt in één van de leegstaande dienstwoningen van LVV in de Clarapolder.

Bij verschillende gelegenheden zoals de Ressorthoorzittingen hebben de burgers het verzoek gedaan voor tenminste een hulp Brandweerpost in hun ressort. Gebleken is dat bij het uitbreken van brand het vaker lang duurt voordat de Brandweer van Nieuw Nickerie op het adres aankomt. Dit heeft tot gevolg dat zo een woning niet meer te redden is.

De post zal alvast als info centrum van de brandweer worden gebruikt zegt Brandmeester Wellis. Intussen is het wachten op de nodige financieelemiddelen om voor die post en ook die van Henarpolder blusvoertuigen en andere brandweermateriaal aan te schaffen.