Twee kinderen in de diepte verdwenen na bootongeval

3062

Gisteren, zondag 11 september kreeg de olitie van Moengo van de lokale bewoners een telefonisch melding dat er een bootongeluk heeft plaatsgevonden op de Cottica rivier tussen de dorpen Lantiwei en Pinatjarimi. Eén kind van 1 jaar en één van 6 jaar worden vermist.

Volgens verklaring van de bewoners waren zij bezig passagiers per boot te vervoeren van het ene dorp naar het andere. Op een bepaald moment merkte een bootsman van een andere boot op dat er te veel passagiers zaten in de ene boot waar de buitenboordmotor was uitgevallen.

Deze bootsman snelde zich voor hulp naar bedoelde boot met inzittenden toe om enkele passagiers over te laten stappen in zijn boot. De hulpverlener naderde de andere boot met een hoge snelheid, waardoor er hoge golven ontstonden op de rivier.

De passagiers van de getroffen boot die geen zwemvesten aanhadden, raakten in paniek. Er ontstond een woelige situatie, waardoor de boot omkantelde. De vijf volwassenen en acht kinderen die in de boot zaten, kwamen in het water terecht. Omstanders schoten de slachtoffers te hulp en gelukte het hen om elf slachtoffers in veiligheid te brengen. Twee minderjarige kinderen verdwenen echter in de diepte.
De politie van Moengo en militairen uit Albina zetten samen met de lokale gemeenschap de zoekactie voort.