Roberto Naapo aangehouden na schietincident Schimmelpenninckstraat

824

Op maandag 12 september heeft het Arrestatie Team (AT) van de politie de 33-jarige verdachte Roberto Naapo alias Berto aangehouden. Roberto wordt ervan verdacht het slachtoffer Lorenzo van Dams op donderdag 18 augustus te hebben geschoten met een vuistvuurwapen.

De politie van het ressort Munder kreeg de melding dat een slachtoffer met een schotverwonding zich bevond aan de Schimmelpenninckstraat. Verschillende eenheden van de politie begaven zich ter plaatse en troffen Lorenzo die niet aanspreekbaar was aan met een schotverwonding in zijn zij. Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij werd opgenomen.

Het slachtoffer  Lorenzo van Dams
Het slachtoffer Lorenzo van Dams

Lorenzo is op vrijdag 9 september in de ziekeninrichting overleden. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat Roberto op 18 augustus een kort gesprek heeft gehad met het slachtoffer, waarna hij met een vuistvuurwapen op Lorenzo schoot.

De schutter stapte in een gereedstaand voertuig met donker getinte ruiten, dat met gierende banden wegreed. Roberto is na de aanhouding overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de schutter ingesloten.
Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.