LVV in overleg over samenwerkingsovereenkomst tussen Agrarische federatie Suriname en rijstsector

644
Minister Soeresh Agoe van Lvv, Voorzitter Prahlad Sewdien van de Agrariers Federatie Suriname en ondervoorzitter Tania Lieu -A-Seu van de AFS

Minister Soeresh Algoe van landbouw veeteelt en Visserij is op donderdag 15 september in Nickerie persoonlijk getuige geweest van het overleg tussen het bestuur van de Agrarische federatie Suriname en verschillende exponenten uit de rijstsector. Volgens Prahalad Sewdien, voorzitter van de agrariers federatie Suriname (AFS) gaat het om een overkoepelende organisatie van vertegenwoordigers van de sectoren groenten en fruit, knol- en wortelgewassen, rund/melkvee en varkens, pluimvee, garnalen en vis.

AFS is opgericht op 30 mei 2016. Volgens minister Algoe is het van belang dat de federatie zich gaat concentreren op marketing van onze agrarische produkten maar nog meer om te komen tot een kamer binnen de federatie die zich volkomen bezig houd met de export. De bewindsman noemt de AFS de uitgesproken kans om de agrarische sector uiteindelijk naar het niveau te brengen waar deze behoort te zijn. Minister Algoe benadrukte dat het hier uitsluitend moet gaan om de sector en niet om politiek.

De gesprekken die met padi producenten en verwerkers/exporteurs zijn gevoerd moeten leiden tot een samenwerkingsovereenkomst tussen de sector en de AFS.

De AFS en de minister zullen om de 3 maanden bij elkaar komen om klem-punten binnen de sector te bespreken.