Omstanders houden accu dief aan

732

Op vrijdag 9 september is de politie van het ressort Livorno via de Centrale Meldkamer de melding dat er aan Sir Winston Churchillweg bij een bedrijf diefstal is gepleegd in een auto en dat de verdachte door omstanders was aangehouden.

Wetsdienaren van het ressort deden het adres aan voor onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat de 50-jarige Rabinderpersad J. die geen vaste woon – en/of verblijfplaats heeft, door een klant van het bedrijf op heterdaad is betrapt toen hij de diefstal pleegde.

Rabinderpersad was onder een vrachtwagen van het bedrijf bezig een accu weg te nemen. De klant sloeg gelijk alarm. De verdachte koos het hazenpad, maar kon door alerte medewerkers van het bedrijf enkele straten verder worden aangehouden.

Verder onderzoek wees uit dat een accu van een andere vrachtwagen die op de berm nabij het bedrijf was geparkeerd was gedemonteerd en weggenomen. Aangezien deze vrachtwagen eerder op de dag uit de loods naar de berm was gereden, bestaat het vermoeden dat Rabinderpersad ook deze accu moet hebben weggenomen.

De verdachte is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek inverzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak wordt door politie Livorno voortgezet.