Op zaterdag 17 september kreeg de politie van het ressort Geyersvlijt melding van een beroving in een winkelpand aan de Anamoestraat.

Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de winkelier en zijn partner aan. Volgens verklaring van de slachtoffers kwamen 4 gewapende mannen de supermarket binnen en werden zij overmeesterd door deze rovers. Twee van hen waren gemaskerd.

Terwijl de rovers de winkelier en zijn vrouw knevelden schreeuwde de man om hulp. Een buurman die dat hoorde nam een kijkje. De rovers verlieten toen rennend het pand met de buit gemaakte goederen.
Een securityguard van een bewakingsbedrijf die kwam aanrijden zette de achtervolging in. De rovers schoten op het voertuig waarin de bewaker zat. De voorruit van het voertuig vertoond een kogelinslag. De bewaker bleef ongedeerd.

De criminelen vluchtten in de omgeving van de Anamoestraat en de Kleinestraat het bos in. De rovers openden het vuur op de leden van het regio Bijstand Team Paramaribo die inmiddels waren gearriveerd. Er ontstond een treffen met de politie. De vier rovers werden daarbij geraakt door politiekogels. Drie van hen kwamen ter plaatse te overlijden. De 4e crimineel is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo alwaar hij in de ziekeninrichting is opgenomen.

De politie heeft op de plaats waar de rovers het vuur op hen openden een jachtgeweer met ingekorte loop en kolf en een revolver aangetroffen en in beslaggenomen. Een deel van de buit is eveneens aangetroffen en in beslaggenomen.

De drie lijken zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De identiteit van de rovers is vooralsnog niet bekend.