Op woensdag 14 juli ging een dronken manspersoon tekeer op de parkeerplaats van de bussen te Lelydorp, deze melding kreeg de politie van lelydorp. Bij aankomst van de politie bleek de man inderdaad onder invloed te verkeren van alcohol. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar ging hij tekeer en pleegde hij vernielingen aan het ijzerwerk van het station.

De man vroeg enige tijd later om water. De politieambtenaren reikten hem een fles water aan, die hij vervolgens smeet op de achterruit van een voertuig van een politieambtenaar. Dit voertuig raakte beschadigd. Hij bedreigde de in functie zijnde politieambtenaren met de dood. Toen hij nuchter was, werd de 38 jarige Hendrik M. na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Het dossier ter zake vernieling en bedreiging en belediging van politieambtenaren in functie wordt opgemaakt en doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.